A què estem exposats?

Segons la Fundación Telefónica:

A Espanya hi ha 26 milions de telèfons mòbils  i més de 4 milions de descàrregues al dia

Però, què passa quan compartim tantes dades en una xarxa? Estem exposats a riscos?

Segons Alejandro Suárez Sánchez-Ocaña, sí. En el seu llibre: El Quinto Elemento, parla dels riscos dels smarthphones i el ciber-terrorisme.  Abans navegàvem a través del PC; ara ho fem mitjançant qualsevol dispositiu que tingui accés a Internet.

Entrevista a Rac1 (11-12-2015)

Ir a descargar

EL PERILL DE LES XARXES WIFI PÚBLIQUES

Últimament, anem com bojos buscant un punt Wifi per a poder connectar el nostre dispositiu; ja sigui per descarregar-nos apps, connectar-nos a l’Skype, etc. Però ens hi connectem sense pensar, sense tindre en compte qui pot estar a l’altre costat mirant el què enviem.  El phishing és l’estratègia més utilitzada en aquests casos. Com pot ser rebre un email del banc, demanant-nos les nostres dades, però si ens fixem bé, no és la mateixa adreça del banc.

EL PERILL DE LES XARXES SOCIALS

Quan volem compartir-ho tot, a vegades hi ha conseqüències. Un dels exemples és que siguis rebutjat d’un procés de selecció laboral. Hem de recordar que el que es penja a Internet, es queda a Internet. A més dels diferents virus que ens podem trobar en una xarxa com Facebook: posts fantasma dels nostres amics o, fins i tot, la suplantació d’identitat. Hem de ser molt curosos amb el que pengem a les xarxes.

EL PERILL DE DESCARREGAR APPS

 Tots tenim Whatsapp, aquest xat que ens permet parlar i compartir arxius amb el mòbil. Doncs Whatsapp fa còpies de TOT el que s’intercanvia. Hi han moltes aplicacions que pel poc que fan, demanen accés a tot el dispositiu: trucades, fotos, missatges, etc. Quan accepetem aquestes condicions, ens exposem a que un tercer tingui accés a les nostres dades i privacitat.

alejandro-suarez-sanchez-ocana

Alejandro Suárez Sánchez-Ocaña a la presentació del llibre: Desnudando a Google el 2014

Presentació en Prezi


 

Webgrafía:

ALEJANDRO SUÁREZ SÁNCHEZ-OCAÑA. Sobre mí [En línia]  <http://www.alejandrosuarez.es/sobre-mi/> [5 de Gener de 2016]

El peligro de las Wifi públicas a: ABC.es [En línia] Madrid: 5/08/2014 <http://www.abc.es/tecnologia/redes/20140804/abci-wifi-smartphones-peligro-201408041025.html> [10 de Gener de 2016]