“In my feelings” challenge

Instagram és una xarxa social que s’ha popularitzat molt durant els últims 5 anys creant molt debat per diferents tipus de raons. Una d’elles és els “challenge” que s’estan creant per tal de reptar persones de diferents llocs del món. Actualment, amb l’estat en el que ens trobem de confinament aquest recurs s’està utilitzant molt com a forma de entretenir i passar el temps. Però aquí, anem a parlar d’un challenge que es va posar molt de moda arreu del món gràcies a varies celebritats de diferents països. 

La banda sonora la posa l’últim èxit del raper canadenc Drake, “In my feelings”, i la seva coreografia es va convertit en el ball de l’estiu de l’any 2018. Aquesta cançó va ser llençada el 10 de juliol del 2018 dins el seu album titulat Scorpion. La canço tracta d’un noi que pregunta a la seva parella si realment l’estima, i amb aquesta mateixa temàtica tracta el videoclip.

Poc després del llençament de la cançó va començar un challenge, que no tenia massa a veure amb la lletra. L’origen del ‘challenge’ s’atribueix a Shiggy, un influencer a qui li ha canviat la vida gràcies a aquest repte, a finals de juny de l’any 2018. L’humorista d’Instagram va pujar al seu perfil un vídeo  molt divertit ballant una coreografia inventada per ell en un lloc molt peculiar la cançó del cantant Drake. El personatge apareixia ballant el tema “In My Feelings” al costat del seu cotxe al mig de la carretera, sense importar-li els cotxes que anaven passant al seu costat. El vídeo començava pujant el volum de la ràdio on sonava aquesta cançó i baixant d’un cotxe en marxa. 

Aquest vídeo es va fer viral a l’instant tot animant a la gent sota els ‘hashtag’ #DotheShiggy i #InMyFeelings, i milions de persones van acudir a la crida. No totes les persones van seguir el repte igual que el propi Shiggy, sinó que cada persona s’inventava noves maneres més atrevides seguint base de la coreografia i l’escenari.

Poc van trigar a sumar-se al repte figures famoses com Will Smith, el DJ Steve Aoki o Millie Bobby Brown, al costat del seu company de repartiment Noah Schnapp. Això sí, alguns d’aquests personatges van passar del cotxe i van portar el desafiament a el següent nivell fent-ho cada vegada més perillós. 

En aquest repte es van unir persones de tot tipus i països. Amb només uns mesos, el ‘hashtag’ es va fer immens ja que milions de persones hi havia participat.

En només unes setmanes, més de 79,000 publicacions han poblat el ‘hashtag’ #InMyFeelingsChallenge a Instagram. Poc després del seu origen va arribar a Espanya on alguns de les persones amb més influència del país, pel que fa a les xarxes socials com Dulceida o Laura Escanes, entre d’altres, van decidir unir-se al “challenge” i fer-se viral amb aquest ball tan popular. 

Tot va donar un tomb, quan poc després de llançament del challenge, varies persones van patir accidents mentre realitzaven aquest challenge: van haver atropellaments, caigudes, cops, etc. Les autoritats es van adonar del cas i van publicar vídeos de ’fails’ a l’hora de fer aquest vídeo en el que apareixien varis accidents força perillosos degut a tenir el cotxe en marxa o no fixar-se per on vas caminant. També van mostrar-se en desacord amb aquestes pràctiques i demanaven que es fos més prudent, que ningú tenia la necessitat de posar-se en perill per realitzar un challenge.

Lluny d’aconseguir el que volien, moltes persones van canviar l’objectiu de fer el challenge tal i com era, es van dedicar a crear nous ‘fails’ graciosos per tal de fer gràcia a la gent en comptes de participar veritablement en el repte. Però no només van ser persones les que van seguir el repte. Aquells més divertits i amb més imaginació van gravar diferents animals com si seguissin el challenge amb el cotxe. Aquests vídeos també s’han fet molt virals ja que, a més de ser graciosos, són una mena de crítica a aquelles persones que ballen fora d’un cotxe pensant que estan a la última.

En la meva opinió, aquest tipus de challenge són entretinguts i divertits ja que, participis o no, és molt distret i interessant veure com diferents celebritats intenten superar-se els uns als altres fent un simple ball. El challenge, a part de ser una vídeo entretingut, és un vídeo per reptar-se uns a altres, i per tant, aquells més competitius sempre busquen maneres de superar-se i fer vídeos extravagants. És per això que sempre acaben resultant vídeos d’allò més curiosos i ingenus. 

Penso que els challenge són una manera de unir el món a través de les xarxes socials. Tot i així, crec que, en aquest cas, no s’hauria d’haver viralitzat una imprudència com aquesta ni s’hauria d’haver reptat a persones arreu del món per la seguretat de tothom. No tothom té la mateixa cura o ho dominen de la mateixa manera, i això s’ha pogut comprovar degut a que han passat alguns accidents que es podien haver estalviat si el repte consistís en un repte més prudent com en un simple ball, sense que entrés en joc una cosa tan perillosa com és el cotxe i la carretera. 

WEBGRAFIA:

Nerea Panicello, N. P. (2018, 20 juliol). Así es el ‘challenge’ del verano que te hará mover el cuerpo. Recuperat 1 d’abril, 2020, de https://www.cosmopolitan.com/es/famosos/musica/a22435419/challenge-drake-inmyfeelings/

2018 single by Drake. (2020, 31 març). Recuperat 1 d’abril, 2020, de https://en.wikipedia.org/wiki/In_My_Feelings

Drake’s ‘In My Feelings’ Challenge: Watch Diplo, Steve Aoki & More DJs Participate. (2018, 19 juliol). Recuperat 1 d’abril, 2020, de https://www.billboard.com/articles/news/dance/8465902/drake-in-my-feelings-challenge-scorpion-diplo-steve-aoki-more-djs-participate

In my feelings Challenge: las consecuencias legales a las que podemos enfrentarnos por hacer este reto. (2018, 28 juliol). Recuperat 1 d’abril, 2020, de https://www.europapress.es/chance/gente/noticia-in-my-feelings-challenge-consecuencias-legales-podemos-enfrentarnos-hacer-reto-20180728085952.html

Millie Bobby Brown y Noah Schnapp hacen el ‘In My Feelings’ Challenge. (2018, 20 juliol). Recuperat 1 d’abril, 2020, de https://www.nacionrex.com/gossip/millie-bobby-brown-noah-schnapp-in-my-feelings-challenge-video-viral-instagram-20180718-0009.html

Millie Bobby Brown y Noah Schnapp hacen el ‘In My Feelings’ Challenge. (2018, 20 juliol). Recuperat 1 d’abril, 2020, de https://www.nacionrex.com/gossip/millie-bobby-brown-noah-schnapp-in-my-feelings-challenge-video-viral-instagram-20180718-0009.html

‘In My Feelings challenge’, el reto viral que ya ha llegado a España. (2018, 23 juliol). Recuperat 1 d’abril, 2020, de https://diariodeavisos.elespanol.com/2018/07/in-my-feelings-challenge-el-reto-viral-que-ya-ha-llegado-a-espana/

Red social. (2020, 1 abril). Recuperat 1 d’abril, 2020, de https://es.wikipedia.org/wiki/Instagram

Allie Yang, A. Y. (2018, 21 desembre). Shiggy on how the ‘In My Feelings Challenge’ changed his life. Recuperat 1 d’abril, 2020, de https://abcnews.go.com/Entertainment/shiggy-feelings-challenge-changed-life/story?id=59782945

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.