Portada del single ‘El cuarteto de Ibai’, de Lucas Requena, OrtoPilot i Ibai Llanos

Durant un dels seus streams l’Ibai va pronunciar les paraules màgiques «toxicitat fora, mala vibra fora». Ell, cansat de que comparessin les seves estadístiques amb altres streamers i cansat de les conseqüències de tenir amics com Neymar, Kun Agüero, Courtrois, Josep Pedrerol, C Tangana, etc. va voler posar punt i final a les polèmiques explicant que l’únic que volia fer era «estar amb la seva gent, veient a Óscar cuinant salmó i jugar a l’Among Us».

Ell va declarar que el tema de les estadístiques li causava «toxicitat». Ibai sempre ha afirmat que no li importen els seus números. Ell només s’ho vol passar bé amb els seus companys i entretenir el seu públic, sigui gran o petit.

Lucas Requena és l’autor d’aquest èxit. L’artista va recopilar totes aquestes paraules d’una emissió de l’Ibai i les va convertir en una cançó. ‘El cuarteto de Ibai’, que actualment ha obtingut 5 milions de visualitzacions a YouTube, amb pocs dies es va viralitzar convertint-se en tot un fenomen. Va ser al gener del 2021 quan Lucas Requena amb l’ajuda d’OrtoPilot i del mateix Ibai van crear versió oficial de la cançó amb videoclip inclòs.

La versió original de ‘El cuarteto de Ibai’ amb videoclip inclòs

El fenomen va ser desmesurat. La cançó va arribar a famosos, a programes de televisió i, inclús,  als estadis de futbol. Aquesta va ser la reacció de Mónica Carrillo, presentadora dels informatius de cap de setmana d’Antena 3, a l’escoltar “el cuarteto”:

Tuit de Mónica Carrillo fent referència a la cançó d’Ibai Llanos

Així es com va arribar la cançó a La ruleta de la suerte, el mític concurs del migdia d’Antena 3.

Tuit de La Ruleta de la Suerte fent referència a la cançó d’Ibai Llanos

I d’aquesta manera és com Ibai Llanos omple d’energia i bona vibra un estadi de futbol.

https://twitter.com/javi_nemo/status/1354498758260699143?s=20
Tuit de Javi Nemo on publica el vídeo de quan posen la cançó d’Ibai Llanos a l’Estadi del Sevilla

L’origen de tot plegat

Tot això ve de la pàgina de Twitter TVTOP España que es dedica a publicar les dades de les emissions d’streamings d’Espanya. Tanmateix, al final de cada mes publiquen el TOP 10 dels streamers més vistos. En aquell moment, les tres posicions més altres les ocupaven l’Auronplay, l’Ibai i el Rubius. Amb aquestes dades i més és com va sorgir la “toxicitat” del públic, en la competició del número 1. Pels streamers, però, no era una competició sinó que ells estaven contens amb les seves estadístiques i s’alegraven dels èxits dels seus companys de feina.

Visualitza aquí el discurs que va fer l’Ibai sobre aquest tema en directe i que va ser l’origen de tot plegat:

Tuit d’Ibai Llanos fent referència a l’stream que va donar peu a la creació de ‘El cuarteto de Ibai’

Qui és l’Ibai Llanos?

Imagtge d’un instant d’un stream d’Ibai Llanos

L’Ibai Llanos és un conegut streamer, famós per penjar diferents continguts a plataformes com YouTube i Twitch. Als seus 25 anys, el jove triomfa en el món digital, sobretot, entre el públic jove.

A més, l’Ibai va ser presentador als G2 Esports. Els seus inicis van ser a la Lliga de Videojocs Professional, quan tenia només 19 anys. Després, al 2019, va començar a presentar un programa de televisió per la cadena U-Beat4, Hoy no se sale. El 2021 va deixar de conduir-lo, substituint-lo la també streamer i presentadora de televisió Cristina “Cristinini” López.

Actualment el seu treball està centrat en compartir contingut a través del seu canal de Twitch. Acumula unes audiències d’entre 50.000 i 90.000 espectadors per stream, arribant als 120.000, aproximadament, quan fa el seu podcast Charlando tranquilamente con…. En aquest format, porta famosos com Gerard Piqué, Sergio Ramos o Nicky Nicole per parlar amb ells de manera dinàmica i informal. Consulta aquí l’últim programa de Charlando tranquilamente con… amb l’invitat Josep Pedrerol:

Porograma 7 del podcast d’Ibai Llanos Charlando Tranquilamente… amb Josep Pedrerol

També té un canal de YouTube on puja alguns dels continguts editats que ha compartit en directe a Twitch. El seu canal acumula 5,4 milions de subscripcions i la majoria dels seus vídeos superen el milió dels subscriptors. 

Al 2020 va ser gualardonat com a Millor streamer del món. Matias Prats i Mónica Carrillo, d’Antena 3 Noticias, van fer-li una breu entrevista a causa d’aquesta condecoració:

Entrevista d’Antena 3 Noticias a Ibai Llanos

Aquesta va ser la reacció i el discurs de l’Ibai quan es va assabentar que va guanyar aquest premi:

Vídeo de la reacció d’Ibai al premi a Millor Streamer del món, penjat per Ibai Llanos

Ibai es va acomiadar del 2020 retransmetent les seves pròpies campanades. Va explicar que al no poder-se moure de Barcelona per les restriccions sanitàries i no poder anar a celebrar-ho amb la seva família, muntaria un directe a Twitch especial per celebrar-ho amb tots els seus seguidors. Aquest va ser l’stream amb més visualitzacions de l’Ibai: 552.000 espectadors a les 23:59 i una mitjana global de 243.000 espectadors. Va superar l’audiència de Cuatro, segons Barlovento Comunicación. A més, va rebre tuits felicitant-lo i reivindicant la seva feina tant de Pedro Sánchez, President del Gobierno de España i Salvador Illa, Ministre de Sanitat en aquell moment.

Vídeo resum de les Campandaes d’Ibai del 2020, penjat per Ibai Llanos

Al 2021, Jordi Évole va voler dedicar un dels seus programes de Lo de Évole  (LaSexta) a explicar qui és l’Ibai i quina és la seva feina. Un programa que es va parlar sobre la seva història, la seva família, els seus beneficis econòmics i els seus projectes. El programa va tenir unes audiències espectaculars, superant l’entrevista d’Aznar i Messi.

Tuit d’Atresmedia Comunicación especificant l’audiència de ‘Lo de Évole’

L’única entrevista d’Évole que va superar l’audiència d’Ibai Llanos va ser el Papa, amb 4 milions d’espectadors. Està comprovat, doncs, que Ibai triomfa tant a Internet com a la televisió! És un fenomen que ha vingut per quedar-se.

Imatge d’un instant del programam de ‘Lo de Évole – Ibai Llanos’

El futur de l’Ibai

L’Ibai ha aconseguit revolucionar el món de l’entreteniment aconseguint que el públic jove deixi de tenir la televisió com a mitjà preferit de diversió i passi a Internet.

És molt difícil dir què serà de l’Ibai en un futur, ja que ell va de projecte en projecte i cada cop sorprén més al seu públic. A passat de ser un “castejador” a fer les seves pròpies campanades, a fer un programa amb el Jordi Évole, inclús ha arribat a presentar un programa de First Dates, de Cuatro.

L’Ibai i els seus companys al plató de First Dates amb Carlos Sobera

És impossible dir què farà l’Ibai, però el que sí sabem segur és que mai ens deixarà d’entretenir.

Webgrafia

20 minutos. (2021, 07 de març). Quién es Ibai Llanos y dónde se pueden ver sus vídeos. Consultat a: https://www.20minutos.es/noticia/4609350/0/quien-es-ibai-llanos-donde-ver-sus-videos/#:~:text=Ibai%20Llanos%20es%20un%20conocido,fue%20presentador%20en%20G2%20Esports

Antena 3 Noticias (2020, 29 de novembre). Ibai Llanos invita a Matias Prats a jugar al ‘Among Us’ en una entrevista en Antena 3 Noticias. Consultat a: https://www.antena3.com/noticias/sociedad/monica-carrillo-y-matias-prats-entrevistan-a-ibai-llanos-en-los-informativos-de-hoy_202011295fc40838dde29400019a07aa.html

Díaz, Carlos. (2021, 08 de març). Ibai supera a Messi y Aznar en las audiencias de ‘Lo de Évole’. eSports. Consultat a: https://esports.as.com/bonus/influencers/Ibai-Messi-Aznar-audiencias-Evole_0_1444355555.html

Millenium (2021, 02 gener). Ibai arrasa con sus campanades para inaugurar el año con récord de espectadores y superando a la TV. Consultat a: https://es.millenium.gg/noticias/31302.html

Sabán, Antonio (2021, 21 gener). ‘Toxicidad fuera, mala vibra fuera’ es el himno musical de Ibai que Internet necessitaba para 2021. Genbeta. Consultat a: https://www.genbeta.com/redes-sociales-y-comunidades/toxicidad-fuera-mala-vibra-fuera-himno-musical-ibai-que-internet-necesitaba-para-2021