Ibai Llanos: el Messi de l’streaming

INTRODUCCIÓ

En l’era digital actual, l’streaming s’ha convertit en una forma dominant d’entreteniment en línia i, un dels noms que ha emergit com a líder indiscutible en aquest camp, és Ibai LLanos. Amb una personalitat magnètica i un talent innat per captar l’atenció de la seva audiència, Ibai ha aconseguit catapultar-se al cim com un dels streamers més populars a Espanya i Amèrica Llatina. No obstant, el seu ascens meteòric no va començar en les plataformes de streaming, sinó que es remunta als seus humils inicis a YouTube.

En aquest blog, ens submergirem en el fascinant viatge de l’Ibai des dels seus primers passos com a caster del videojoc League Of Legends i youtuber, fins a convertir-se en una figura influent en el món del streaming. Explorarem com la seva dedicació, creativitat i habilitats per a l’entreteniment li van permetre conquerir tant YouTube com Twitch, alhora que coneixerem una mica més la seva vacant personal fora de les càmeres.

QUI ÉS IBAI LLANOS?

Ibai Llanos, conegut simplement com a Ibai, és un popular streamer i personalitat d’Internet dintre la parla hispànica. Nascut el 26 de març de 1995 a Bilbao, l’Ibai es va fer conegut principalment per la seva participació en la plataforma de streaming Twitch, on transmetia les seves partides de videojocs i continguts d’entreteniment en viu.

Al llarg de la seva carrera, Ibai ha ampliat el seu contingut més enllà dels videojocs i ha organitzat diversos esdeveniments, col·laboracions i programes en el seu canal. També ha fet incursió en YouTube, on puja contingut addicional i recopilacions de les seves transmissions. Ibai ha destacat pel seu carisma i sentit de l’humor, i ha aconseguit construir una gran comunitat de seguidors. A més de la seva activitat en línia, ha participat en diversos esdeveniments d’esports electrònics i ha realitzat col·laboracions amb altres creadors de contingut populars.

EL SEU RECORREGUT

Ara, però, ens remuntarem als seus verdaders inicis i com l’Ibai va adquirir aquest interès que l’ha acabat portant fins l’èxit del que gaudeix avui en dia.

Tot comença en la seva adolescència, edat en la que, juntament amb el seu millor amic Ander Cortés, comencen a penjar vídeos a Youtube de la famosa franquícia de videojocs anomenada Call of Duty, concretament del Modern Warfare 2 sota l’alies de Ibai95.   

Posteriorment, deixarien de banda tot aquest tema de Youtube per començar a narrar de forma aficionada partides oficials de League of Legends (la divisó més baixa) a través de la plataforma morada, o també coneguda com a Twitch.

“Me pasaba las tardes gritando sin ganar dinero”

ibai Llanos

Just quan ells van començar (2012) a retransmetre i castear aquestes partides, la LVP (Lliga de Videojocs Professional) era una empresa amb unes audiències molt menors comparades amb les que té actualment, per tant, es disponien de pocs recursos i tenia molta poca repercussió. Uns anys més tard, però, la cosa donaria un canvi molt dràstic.

El 2014, amb 19 anys, l’Ibai es presentaria, juntament amb el seu amic Ander Cortés, per ser narradors professionals dintre la LVP . Òbviament, els dos van ser seleccionats i, a partir d’aquest punt, els dos van anar aconseguint renom dintre el sector.

Posteriorment, tal va ser el seu desenvolupament dintre el món de la narració que també se-l’hi demanava que comentés altres videojocs i, fins i tot, esports tan tradicionals com poden ser el futbol o el bàsquet.

La ràdio Onda Vasca, una emissora autonòmica de la zona, li va donar l’oportunitat de narrar un Barça-Athletic de la temporada 2017/2018. Això va ajudar, novament, per entendre el que era l’Ibai en aquell moment, ja que va penjar en el seu canal de YouTube l’àudio sencer del partit, deixant durant les dues hores que durava el vídeo una foto seva en batí com a imatge de fons.

Durant aquests anys, ja amb la seva professió encarrilada, també va començar a aprofitar la presència que s’havia estat guanyant per ramificar-la dintre les xarxes socials i anar més enllà dels videojocs. Les seves accions consistirien en penjar vídeos humorístics rient-se d’ell mateix, entre d’altres, cosa que va fer multiplicar el seu abast en pocs anys. Ho va fer amb missatges i vídeos dirigits al públic jove com els famosos missatges motivadors per a la selectivitat o autoparodies sobre la seva obesitat.

Durant sis anys, l’Ibai va formar part de l’empresa LVP, però l’acumulació de desavinences va fer que la relació entre totes dues parts s’anés ressentint cada vegada més. El 27 d’octubre de 2019, després de la victòria de G2 Esports contra DAMWON Gaming en els quarts de final dels Worlds, Carlos Rodríguez “Ocelote”, CEO en aquell moment de G2 Esports li va oferir sobre l’escenari que treballés amb ell dintre l’equip de G2. No seria fins al 24 de gener de 2020 que Ibai anunciava que deixava la seva feina dintre la LVP per passar a ser creador de contingut exclusiu per a l’equip de G2 Esports. Tot això juntament amb el seu amic Ander Cortés i altres creadors com Reven i Ernesto BarbeQ, donant per acabada la seva etapa com a narrador de League of legends, i dedicant completament el seu temps a la creació de contingut via Twitch.

Va ser durant aquesta etapa quan l’Ibai va fer un dels seus primers esdeveniments més memorables. Parlem de les campanades del 2020, una retransmissió especial que va tenir, durant el transcurs d’aquesta, una mitjana de 500 mil espectadors en directe, convertint-se en una de les transmissions més vistes d’Espanya durant tot l’any.

L’any 2021 seria un període molt mogut i ple d’innovacions per part de l’streamer basc. Ibai Llanos obriria una nova secció anomenada Charlando Tranquilamente. En aquesta, bàsicament, es dedicava a parlar amb diferents personatges públics i coneguts dintre de la nostra societat. El primer episodi va ser amb Gerard Piqué, el qual no va ser l’únic futbolista que hi va participar, ja que també hi van aparèixer eminències com Paulo Dybala, Sergio Agüero, Ronaldinho, etc.

Un altre esdeveniment memorable que va impulsar Ibai Llanos i que ha quedat per la posteritat de Twitch, és el projecte anomenat Balloon World Cup. El 21 d’agost de 2021, va compartir un tuit on mostrava un clip de dos joves jugant un partit de globus, en el qual tots dos, àgils i ràpids, evitaven que el globus caigués a terra fins que hi hagués un guanyador. Ibai deia voler comprar els drets d’aquest joc i organitzar tot un mundial d’aquesta activitat. El 26 de setembre de 2021, al costat del futbolista espanyol Gerard Piqué, van fer oficial el torneig mundial que va tenir lloc el 14 d’octubre d’aquest mateix any obtenint un suport mai vist i impulsant encara més a l’Ibai cap al top 1 streamer.

No obstant, aquesta etapa no va durar massa. El gener de 2021 Ibai Llanos va anunciar en un directe, davant de més de 180.000 espectadors, que abandonava G2 Esports per a començar a emetre sota la seva pròpia marca.

El 15 de desembre de 2021, va presentar al Palau Sant Jordi de Barcelona el seu equip d’esports electrònics KOI, juntament amb el també fundador i propietari de l’equip, el futbolista Gerard Piqué.1 El 31 de desembre d’aquest mateix mes, l’Ibai Llanos va realitzar altre cop les famoses campanades de Cap d’Any a Twitch, juntament amb Ramón García, des de la Puerta del Sol a Madrid aconseguint un pic d’espectadors de 800.000 i convertint així en la segona transmissió més vista del seu canal.

El juny de 2022 va organitzar el que seria un esdeveniment que significaria un punt d’inflexió en la carrera de l’Ibai com a organitzador d’esdeveniments, demostrant la seva capacitat per a innovar i sorprendre la seva audiència. La Velada del Año 2 va ser un acte sense precedents que va comptar amb la participació de reconeguts creadors de contingut, jugadors professionals d’esports electrònics i boxadors aficionats. L’objectiu era crear un espectacle únic que fusionés dues disciplines apassionants i brindés una experiència inoblidable tant per als participants com per als espectadors.

L’ambient de La Velada del Año 2 va ser de pura emoció i adrenalina. El públic va vibrar amb cada cop i va celebrar cada victòria, creant una atmosfera festiva i plena d’energia. A més dels combats, l’esdeveniment va incloure moments d’entreteniment com actuacions musicals, entrevistes en viu i sorpreses per als assistents. No és d’estranyar que en aquesta edició s’assolís  batre el rècord històric de Twitch arribant a tenir un pic de més de 3.3 milions d’espectadors en simultani, per la qual cosa va passar a liderar el rànquing de transmissions amb major públic en la plataforma.

La repercussió dels esdeveniments i la trajectòria de l’Ibai Llanos des del 2022 d’ara endavant ha estat sorprenent. La seva habilitat per organitzar magnífics esdeveniments i mantenir-se en el cim com el streamer número 1 de parla hispana ha demostrat la seva capacitat per a innovar i sorprendre constantment la seva audiència.

Des de la memorable Velada del Año que va fusionar els esports electrònics amb la boxa, l’Ibai ha continuat impulsant la seva carrera cap a noves altures. Els seus esdeveniments s’han convertit en referents en la indústria de l’entreteniment digital, atraient a milers d’espectadors i generant una gran expectació en cada ocasió.

Ibai Llanos ha demostrat la seva habilitat per a adaptar-se i evolucionar amb el temps, mantenint el seu lideratge com l’streamer més destacat de parla hispana. El seu carisma, espontaneïtat i dedicació cap a la seva comunitat de seguidors han estat fonamentals en el seu èxit continu.

A més del seu talent com a creador de contingut, l’Ibai ha utilitzat la seva influència per a promoure causes benèfiques i generar un impacte positiu en la societat. Esdeveniments com Ibainéfico han demostrat el seu compromís amb fer el bé i ajudar als qui més ho necessiten.

La seva capacitat per a connectar amb la seva audiència i generar una comunitat unida ha estat clau en el seu lideratge com streamer. L’Ibai ha construït una relació de confiança i proximitat amb els seus seguidors, la qual cosa ha contribuït al seu èxit i a la seva contínua rellevància en la indústria de l’streaming.

En resum, Ibai Plans ha deixat una empremta inesborrable en la indústria de l’entreteniment digital. La seva capacitat per a organitzar magnífics esdeveniments i mantenir el seu lideratge com l’streamer número u de parla hispana és un testimoniatge del seu talent, dedicació i capacitat per a sorprendre i emocionar a la seva audiència. La seva trajectòria des del 2022 d’ara endavant ha estat un exemple de constant evolució i èxit, deixant clar que l’Ibai Llanos una figura destacada que continuarà deixant empremta en la comunitat digital durant els pròxims anys.

WEBGRAFIA

David Rodríguez (2022, 17 desembre). Quién es Ibai Llanos: biografía, inicios, récords y curiosidades del streamer más influyente

Wikipedia (2023, 22 maig). Ibai Llanos

Steven Queiruga (2022, 27 juny).Quién es Ibai Llanos: historia del caster que se convirtió en un influencer global

Javier Lacort (2019, 4 novembre). Ibai Llanos, o cómo el nerd de los esports pasó del nicho a ser uno de los personajes más famosos de internet en España

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.