Hola a tots! El meu nom és Sergi Parés i avui us escric al blog per parlar-vos del nou repte viral degut a la pel·lícula del Joker, estrenada el 4 d’octubre del 2019.

Escena de la pel·lícula del Joker (2019)

A la pel·lícula estatunidenca dirigida per Todd Phillips i protagonitzada per Joaquin Phoenix hi ha una escena, on el protagonista, baixa per unes escales de Nova York, concretament estan al barri del Bronx i considerat un dels més perillosos de la ciutat. En aquesta escena es veu com el protagonista fa un canvi de xip a la seva vida i representa com la transformació del personatge, del malvat de Marvel. Per tant, com ja s’havia informat anteriorment la nova pel·lícula del Joker parlava dels inicis del gran enemic de Batman. Al film es veu una lluita de classes. El Joker és de classe baixa i porta una vida de misèria degut a la seva malaltia i al seu ofici. Sempre rep burles i pallisses i aquest fet és el que el transforma. Es converteix en el Joker per ‘salvar’ per dir-ho d’alguna manera a la classe obrera de la classe rica de Gotham. Aquesta escena de les escales està considerada com a l’escena més famosa de la pel·lícula. Unes hores abans, Arthur (Joker) assassina a tres persones al metro perquè se’n enriuen d’ell. Aquesta escena contraresta la violència de l’escena anterior.

Fotografia durant el rodatge

Una anècdota curiosa de la pel·lícula és que aquesta escena tant famosa no estava escrita al guió. Per tant no s’havia de gravar. El director i el protagonista estaven assajant l’escena que hi havia escrita i van veure que no acabava de quadrar amb el que era el Joker i amb el que buscava el director. Va ser allà quan Phoenix va començar a improvisar ballant i el director va veure que era allò el que buscava transmetre. Cap mena de remordiment després d’haver matat a tres persones al metro. I aquí va ser com va sorgir la idea de gravar l’escena a les escales del carrer.

El nou repte viral consisteix en imitar l’escena del Joker. Baixen les escales a ritme de la cançó Rock and Roll Part II de Gary Glitter i, en els vídeos més virals podem apreciar que es cuiden tots els detalls i els autors del vídeo es disfressen amb l’americana i pantalons vermells, camisa verda i armilla taronja, igual que a la pel·lícula. També no hi falta el maquillatge que tant caracteritza aquesta nova versió del Joker. També hi ha molta gent que ha gravat el repte amb la roba normal de carrer. Tots ells hi ha participat amb el hastag #JokerChallenge. En els darrers anys a les xarxes socials hi ha tot tipus de reptes i molts usuaris d’aquestes ho segueixen. En realitat, és una molt bona manera de veure on està l’èxit. Evidentment hi ha molts reptes virals que no tenen ni cap ni peus i que són una tonteria. Però en aquest cas i en molts d’altres similars es pot veure com a nivell mundial està triomfant alguna cosa. Les escales 167 de la ciutat americana s’han convertit en un atractiu turístic i han canviat en certa manera la forma de veure el barri, com explicàvem abans, considerat com a un dels més perillosos de la ciutat. 

El nou repte viral arriba al Bronx

Tot i així, el repte #JokerChallenge s’ha gravat a moltes altres parts del món. No tothom viu a Nova York i no tothom viatja a Nova York per gravar un repte. S’ha gravat a tot tipus d’escales de qualsevol indret del món. 

Aquesta pel·lícula ha triomfat a nivell mundial i ha generat una gran expectació. En total es van recaptar 1.072.651.773 milions de dòlars pel film a nivell mundial. Una xifra que deixa a molt bon lloc a Todd Phillips i a tot el seu equip. És una gran obra i cal destacar la gran actuació de Phoenix, com també la realització, la producció i la fotografia. 

Joaquin Phoenix va guanyar l’Oscar a millor actor i també es va endur un Oscar la banda sonora. Aquest mateix any competia amb molts altres grans films com El irlandès, 1917, Parásitos, Érase una vez… en Hollywood, etc. 

Ha esdevingut un fet tant viral que fins i tot a la xarxa social d’Instagram hi ha un filtre del maquillatge del Joker, que permet als seus usuaris utilitzar-lo i fer veure que van maquillats del personatge.

Webgrafia consultada: 

 El Joker Bailando En Las Escaleras -Joker (2019) – YouTube. (n.d.). Consultat Abril 1, 2020, desde https://www.youtube.com/watch?v=0UJ-LV1PuBI

Joker (2019) – IMDb. (n.d.). Consultat Abril 1, 2020, desde https://www.imdb.com/title/tt7286456/

“Joker challenge”, el nuevo reto viral que también llegó a Guayaquil | Cine | Entretenimiento | El Universo. (n.d.). Consultat Abril 1, 2020, desde https://www.eluniverso.com/entretenimiento/2019/10/21/nota/7569500/joker-challenge-nuevo-reto-viral-fanaticos-personaje-joaquin

Joker Challenge, el nuevo reto viral en redes sociales – Infobae. (n.d.). Consultat Abril 1, 2020, desde https://www.infobae.com/america/mexico/2019/10/17/joker-challenge-el-nuevo-reto-viral-en-redes-sociales/