Frank Cuesta l’actual Fèlix Rodríguez de la Fuente

Frank Cuesta és un reconegut personatge públic espanyol que s’ha destacat pel seu treball com a presentador de televisió, conservacionista i defensor dels drets dels animals, a més a més de dedicar-se professionalment al tenis. Nascut a León el 1971, Frank ha passat gran part de la seva vida dedicat a la protecció i conservació de la fauna i la flora, especialitzant-se en el tràfic d’animals.

La història de com Frank Cuesta va arribar a ser un personatge públic comença a finals dels anys 90, quan ell vivia a Tailàndia amb la seva dona i actriu Yuyee. Frank treballava com a entrenador personal d’un dels millors tenistes del món i dedicava el seu temps lliure al rescat d’animals. Un dia el famós programa de televisió “Callegeros Viajeros” es trobava a Tailàndia i va anar a gravar un entrenament de tenis que dirigia Frank. Però a mig entrenament aquest va rebre una trucada d’ajuda, una serp s’havia colat dins una casa i ell l’havia de treure. Ràpidament, Frank va acudir a l’ajuda i els reporters del Canal 4 el van seguir. Frank els hi va ensenyar com rescatar la serp i els reportes es van quedar meravellats amb la personalitat i valentia de Frank Cuesta, ja que agafava la serp com qui agafa una barra de pa. A partir d’aquell moment van centrar tot el programa en la vida de Frank Cuesta sent tot un èxit d’audiències en la televisió espanyola, gràcies al seu carisma i a la seva autenticitat.  La resta és història, va començar a treballar com a presentador de televisió a Espanya.

Frank relata, en el pòdcast de Jordi Wild, com va arribar a la televisió

Des de llavors no ha parat i s’ha convertit en un personatge molt conegut en la televisió espanyola. Frank Cuesta ha treballat en diversos programes de televisió, convertint-se en un gran divulgador i protector de la vida animal, succeint el gran Fèlix Rodríguez de la Fuente.

Frank parla sobre Fèlix Rodríguez de la Fuente

El seu primer programa va ser “Frank de la jungla“. La mateixa productora que l’havia descobert va quedar tan meravellada que ràpidament l’hi va oferir un programa pel canal Cuatro. El programa consistia en el fet que el presentador s’endinsava en les selves més remotes del món per mostrar la fauna i flora autòctones, alhora que compartia les seves aventures i coneixements sobre el medi ambient.

Careta d’entrada del programa

Ho feia amb unes grans dosis d’humor, però també de risc, ja que en molts programes es va poder veure a Frank exposant-se al màxim davant d’animals molt perillosos, arribant a ser picat per una cobra. Tot això va fer que el programa fos tot un èxit i la fama de Frank no pares d’incrementar.

Però el seu moment més àlgid va ser quan va firmar per la productora, de nivell mundial, Discovery Max, realitzant el famós i exitós programa Wild Frank. En aquest programa vam poder veure al carismàtic presentador descobrint els llocs més exòtics i únics del planeta. En els diferents episodis va quedar clar l’autenticitat de Frank Cuesta que actuava exactament igual que en la seva primera aparició per televisió. Aquest element va tornar a ser clau pel gran èxit del programa, però tampoc podia faltar el risc i l’aventura, vam poder veure a Frank al costat dels animals més perillosos del planeta en estat salvatge. Tocant cocodrils, agafant serps, sent atacat per girafes, elefants i en definitiva posant la seva vida en perill va ser com es va guanyar a l’audiència.

Vídeo amb tres situacions on la vida de Frank Cuesta ha estat en perill

Posteriorment, Frank va treballar en altres programes com “Natural Frank” de Canal+ o “Planeta Frank” de la cadena Cuatro, on es dedicava a mostrar la fauna i flora de diferents països i regions del món, amb el mateix format que els programes anteriors.

En el seu paper com a presentador, Frank s’ha destacat per la seva personalitat i carisma, cosa que li ha permès guanyar-se l’afecte del públic. La seva manera de ser directa, sincera i sense pèls a la llengua ha estat un dels elements clau del seu èxit, i ha fet que es guanyi el respecte i l’admiració de moltes persones. De fet, ell sempre afirma que mai ha tingut l’objectiu de ser famós i que els programes només els fà per tenir més diners i poder fer més rescats d’animals.

D’aquesta manera s’autodescriu Frank Cuesta en el seu compte de Twitter. A partir d’aquesta descripció breu ens podem fer una idea de l’ho senzill i humil que és:

Frank Cuesta

Entrenador de tenis al que le gustan los bichos

A més del seu treball a la televisió, Frank Cuesta ha fet múltiples treballs en defensa dels animals i la natura, i ha treballat amb diverses organitzacions i ONG a Espanya i en altres països, tot i que sempre ha mostrat la seva opinió crítica sobre les ONG i les persones que es fan dir “animalistes”. 

Frank sempre ha sigut un activista actiu pels drets dels animals i juntament amb Yuyee, la seva actual exparella s’encarregaven del rescat d’animals exòtics. Això va desencadenar una de les situacions més difícils que ha passat Frank en la seva vida. La parella d’activistes un dia va rescatar una pantera que havia de ser la mascota d’una persona molt poderosa a Tailàndia. L’home va decidir venjar-se, segons Frank Cuesta l’home el va amenaçar dient-li que ho pagaria molt car. Al cap d’un mes Yuyee va ser detinguda per possessió de drogues. Tot i que mai es van donar evidències de la possessió de drogues, Yuyee va ser condemnada a 15 anys de presó. Frank va denunciar el cas dient que les autoritats havien sigut subornades per complir els interessos del senyor que volia una pantera, però no va poder fer-hi res. Així i tot Frank va demostrar la seva valentia i coratge, cuidant en solitari els seus fills, seguint treballant com a presentador en la televisió i anant a veure recurrentment la seva dona a la presó. Aquests fets van passar el 2012 i ara ja fa dos anys que Yuyee va aconseguir sortir de presó. Tot i que mantenen una relació molt bona van decidir separar-se.

Ara ja fa 5 anys que, tot i tenir moltes ofertes, Frank va posar punt final a les seves aparicions per televisió. Però la seva fama no ha parat de créixer, ja que de manera independent va fer el salt a les xarxes socials exposant la seva vida privada i documentant els rescats d’animals pel seu compte. És així com Frank ha aconseguit arribar a un públic més jove, acumulant més de 3.000.000 seguidors a YouTube. També penja vídeos a Instagram i TikTok on juntament amb les dues xarxes socials ja suma més 2.000.000 de seguidors. Finalment i demostrant la seva capacitat de reinventar-se s’ha obert un canal de Twitch on ràpidament s’ha fet viral.

Frank explica per què no tornarà a la televisió

Tots els diners guanyats amb les xarxes socials els inverteix en el projecte que actualment està tirant endavant. Un santuari d’animals a Tailàndia on a part de rescatar i alliberar animals, ha construït un habitat pels animals rescatats que no es poden alliberar, ja que no són autòctons. D’aquesta manera els animals no són sacrificats i poden viure en llibertat sense alterar l’ecosistema de la zona.

Frank Cuesta

Podría ser rico, pero el dinero de la TV va para los animales cautivos

Aquest projecte, que comparteix per xarxes socials, ha cridat l’atenció de grans personatges públics com Ibai, Auronplay, ElXokas, etc. Aquests grans influencers han reaccionat als seus vídeos en els seus canals i d’aquesta manera el fenomen Frank Cuesta ha seguit creixent sense parar.

Vídeo d’Ibai reaccionant a Frank Cuesta

L’última controvèrsia que va fer que Frank Cuesta estigués en boca de tothom va ser l’esbroncada pública que l’hi va fer a un Youtuber molt famós. L’influencer “YoSoyPlex” va gravar un vídeo amb un animal exòtic, un capibara. L’influencer el tractava com una mascota tot i que clarament l’animal es trobava incòmode en la seva mansió de luxe. Frank ràpidament va fer un vídeo molt dur en forma de queixa.

Vídeo on Plex ensenya la seva nova mascota

Finalment, Frank va convidar el youtuber a anar-lo a visitar a Tailàndia i compensar el seu error ajudant a en Frank amb la seva feina diària de rescat animal.

Vídeo on Frank convida a Plex al santuari

D’aquesta manera s’han fet molt amics i els vídeos que han gravat junts han arribat a un nombre estratosfèric de visites. Això ha fet que molts altres youtubers vulguin anar a Tailàndia a gravar amb ell, però Frank ha mostrat la seva autenticitat una vegada més, deixant clar que per sobre de tot hi ha els animals i per molts diners que la gent estigui disposada a pagar, només aniran a Tailàndia les persones que ell convidi.

Video on podem veure finalment l’amistat entre Frank i Plex

En definitiva, la història de Frank Cuesta és la d’una persona apassionada pels animals i la natura, que ha dedicat gran part de la vida a la protecció i la conservació. El seu carisma i la seva personalitat han fet que es converteixi en un personatge estimat i admirat per molts, i el seu treball ha estat clau per conscienciar sobre la importància de cuidar i protegir el nostre entorn natural. En la meva opinió és un personatge públic que ha utilitzat la seva fama i tots els beneficis que comporta per donar una vida millor als animals i a la seva família. Això és digne d’admirar i tot i que ja podria jubilar-se i viure una vida d’ensomni segueix treballant sense parar perquè el negoci del tràfic d’animals acabi.  

Webgrafia:

The Wild Project. (2020, 3 noviembre). The Wild Project #25 ft Frank Cuesta | Anti-animalista, Jordi VS Frank, Yuyee a punto de salir [Vídeo]. YouTube. 

Migelez, X. (2017, 27 noviembre). Frank Cuesta: “Podría ser rico, pero el dinero de la TV va para los animales cautivos “elconfidencial.com.

colaboradores de Wikipedia. (2023). Frank CuestaWikipedia, la enciclopedia libre

País, E. E. (2022, 18 diciembre). Frank de la Jungla en EL PAÍS. El País. 

Vanguardia, L. (2023, 12 abril). La emotiva carta de la actriz Ana Fernández a su fallecido novio. La Vanguardia

The Wild Project. (2021, 25 noviembre). The Wild Project #97 ft Frank Cuesta | Yuyee en libertad, La nueva vida de Frank, Cambio climático [Vídeo]. YouTube. 

esRadio. (2022, 19 mayo). Frank Cuesta: «Si digo que voto a Vox soy el primo de Franco, imagina si voy a los toros» [Vídeo]. YouTube. 

Jordi Sabaté Pons. (2022, 23 febrero). «Me dieron 3 meses de vida y me cagué,  ya no tengo miedo a la muerte» Entrevista a Frank Cuesta#91 [Vídeo]. YouTube. 

Antena. (2019, 7 febrero). VIDEO – EL HORMIGUERO: Revive la entrevista completa de Frank Cuesta en ‘El Hormiguero 3.0’ Antena3

Frank Cuesta. (s. f.). El Confidencial. 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.